hbo stage - Natuurhistorisch Museum Maastricht

Deze stageplaats is geschikt voor studenten van verschillende, uiteenlopende studierichtingen zoals Kunstacademie, hbo communicatie, hbo leraar basisonderwijs, hbo commerciële economie ‘in de digitale wereld’.

Het Natuurhistorisch Museum

Het Natuurhistorisch Museum (NHM) geeft een unieke kijk op de geologie, paleontologie, flora en fauna van Zuid-Limburg en omgeving.

Het museum beschikt over omvangrijke collecties over deze onderwerpen die op een aantrekkelijke manier aan een divers publiek vertoond worden. Zo is het museum zeker een aanrader voor kinderen, maar behoren het basis- en voortgezet onderwijs ook tot de doelgroepen. Er vinden regelmatig wisselende exposities plaats.

Het onderwijsprogramma voor het basis- en voortgezet onderwijs is in ontwikkeling en moet opnieuw samengesteld worden rond de thema’s en exposities in het museum. Hierbij wordt inhoudelijk gewerkt met cultuureducatie, wetenschap, onderzoek, en o.a. het programma “Toon je talent”.

Dit verwachten we van jou

Als stagiair verwachten wij van jou dat je enthousiast, energiek en initiatiefrijk bent. Je kunt makkelijk schakelen tussen zelfstandig werken en in teamverband werken.
Je bent makkelijk in de omgang met mensen en bent creatief. Voor een groep staan is voor jou geen probleem, van jong tot steenoud. Je hebt affiniteit met Natuurhistorie en wilt graag meer weten over hoe het er achter de schermen van een museum aan toe gaat.

Als stagiair bij ons durf je vragen te stellen, er is nooit genoeg kennis en durf je zelf het voortouw te nemen met je vraagstukken en ideeën.  

We werken als team bij het museum en jij bent daar onderdeel van!

Dit bieden wij jou!

Als je onze organisatie komt versterken als stagiair, dan doe je dat natuurlijk niet voor niets. Wij zijn blij met jouw kwaliteiten en daarom kun je dit van ons verwachten:

  • Een passende stagevergoeding
  • De gemeente Maastricht investeert in jouw ontwikkeling
  • Leuk om te weten: sommige stagiaires hebben het zo naar hun zin, dat ze een vaste plek veroveren in onze organisatie

Ben je enthousiast?

Wil je meer informatie over de verschillende mogelijkheden binnen de gemeente Maastricht? Stuur dan een mail naar Suzanne van Lijf (medewerker Talentmanagement en Vitaliteit) via e-mail mobiliteit [at] maastricht.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.