Sporten - wat je ervoor krijgt

Onze werksfeer

Informatie over je salaris, parttime werken en verlof vind je op de pagina Arbeidsvoorwaarden. Op deze pagina lees je wat we je nog meer te bieden hebben.

Samen met plezier voor Maastricht

Dat is ons motto. Samen: we hanteren allemaal dezelfde richtlijnen voor de bewuste keuze waar en hoe we werken. In alles wat we doen houden we de verbinding met elkaar en met de organisatie. Met Plezier: als we lol in ons werk hebben, presteren we het best voor Maastricht.  Voor Maastricht: we kiezen altijd de meest effectieve werkvorm, voor optimaal resultaat.

Werk-privé balans en medewerkerswelzijn

Je bent op de eerste plaats zelf verantwoordelijk om bewust een manier van werken te kiezen die jouw productiviteit en effectiviteit, maar ook de behoefte van de stad ten goede komt. Binnen ons werkconcept, geven we vanuit vertrouwen, eigen verantwoordelijkheid en eigenaarschap ruimte aan persoonlijke voorkeuren qua werktijden en werklocatie. We bieden daarbij een veilige en plezierige werkomgeving.

Hybride werken: COMIC

Binnen de gemeente Maastricht werken we samen vanuit vertrouwen en vanuit verantwoordelijkheidsgevoel. Daarom mag je zelf bepalen waar je werkt, thuis op kantoor of ergens anders.  Dat bepaal je op basis van het werk dat je doet, het doel van de activiteit die daar op dat moment voor nodig is, de resultaten die je moet bereiken, de gewenste interactie die nodig is en je persoonlijke voorkeur. Een van de richtlijnen die we hanteren is dat je minimaal 30% van je werktijd fysiek aanwezig bent.  Het is afhankelijk van je functie en de werkzaamheden die je doet. Uiteraard stem je af met collega’s en leidinggevende. Uitgangspunt is dat onze dienstverlening onverminderd doorloopt. Door COMIC te werken zijn we niet afhankelijk van een kantoor om ons werk te kunnen doen. Dat maakt ons als organisatie wendbaar.

Kom in beweging

We vinden de gezondheid en vitaliteit van medewerkers belangrijk. Daarom werkt de gemeente Maastricht samen met benVitaal, aanbieder van onder andere bedrijfsfitness en beweegprogramma’s. Hierdoor heb je mogelijkheden om met een flinke korting te werken aan je gezondheid en vitaliteit. 

Gezond eten

In de bedrijfsrestaurants gaat onze cateraar "heel ver om het iedereen naar de zin te maken. Altijd met respect voor de aarde en met een focus op vitaliteit en gericht op samenwerken." Van heerlijke soepen, tot pokébowls en zoervleis: in het restaurant is er altijd wel iets naar je smaak. 

Teambuilding en ontspanning

1 keer per jaar ga je met je team op pad. Hoe en wat is aan jou en je collega's. Daarnaast is de personeelsvereniging altijd op zoek naar nieuwe leden. Zij hebben een enorm aanbod waar je voor een kleine bijdrage per maand van gebruik kan maken. Van workshops tot een pubquiz en van een Sinterklaasmiddag tot korting bij een aantal winkels in de stad. 

Faciliteiten

We zorgen ervoor dat jij zo goed mogelijk je werk kan doen. Dat betekent bijvoorbeeld dat je moet kunnen bellen. Met een telefoon. Of je hebt beschermende kleding nodig om jouw werk veilig te kunnen doen. Soms betekent het dat een tablet onmisbaar is voor jouw functie. Of als je chronische rugklachten hebt, kijkt onze arbocoördinator en eventueel de bedrijfsarts mee naar wat jij precies nodig hebt om zo prettig mogelijk aan de slag te kunnen.

Leenfietsen en -auto's

In onze garages en op een paar locaties in de stad staan e-cars, e-bikes en gewone fietsen voor je klaar om te gebruiken als je ze nodig hebt. 

Practice what you preach

Van duurzame inzetbaarheid tot een samenwerkingen met leveranciers die duurzaam leven hoog op de agenda hebben staan. Of het nu gaat over de koffie en thee die voor je klaarstaan of het verwarmen van onze kantoorgebouwen. Als wij van onze inwoners vragen te verduurzamen en afval goed te scheiden moeten we zelf op zijn minst het goede voorbeeld geven. Practice what you preach. Als stad streven we ernaar klimaatneutraal te worden. Daar dragen wij als organisatie en werkgever dus zeker een steen aan bij. En jij dadelijk dus ook.

YAM – het jongerennetwerk van de gemeente Maastricht

YAM staat voor Young Ambtenaar Maastricht. Een korte, pakkende naam én knipoog van ‘onze generatie’: Y.  Niet helemaal volgens de regels van taal en stijl en een verwijzing naar de dynamiek en brede, internationale horizon van deze groep.

YAM is een netwerk voor en door ambtenaren tot en met de leeftijd van 35 jaar. Het netwerk organiseert activiteiten, bijeenkomsten en workshops. Deze activiteiten zijn verschillend van aard en raken altijd 1 of liever meerdere van de 3 pijlers van YAM: persoonlijke ontwikkeling, sociale ontwikkeling en organisatieontwikkeling.