Het verhaal van Astrid

Het hart van Astrid gaat sneller kloppen als ze denkt aan haar stad Maastricht. Het gaat echter nóg harder kloppen voor alle rijke verborgen schatten die hier gevonden zijn én worden. Daarom zit ze als hoofdconservator van het Maastricht Museum helemaal op haar plek bij Centre Céramique. Hier staat het verhaal van Maastricht centraal en worden ‘nieuwe’ verborgen verhalen gedeeld met bezoekers.

Verbinden via cultuur

Na enkele jaren wonen en werken in de randstad, kwam Astrid voor haar huidige uitdaging bij de gemeente terug naar Maastricht. “Ik kreeg de prachtige kans om mee te bouwen aan het Maastricht Museum. Toen ik hier kwam werken was er nog niets. Ik mocht meedenken over de invulling van het complete museum, vanaf de start tot wat er nu staat”, vertelt ze. “Mijn hart klopt voor het erfgoed van de stad en ik vind het geweldig om hier iedere dag mee bezig te zijn.”

Cultureel erfgoed verbindt

In Centre Céramique maken niet alleen toeristen kennis met de stad en haar rijke historie. Ook mensen die al jaren in Maastricht wonen, van scholieren tot ouderen, ontdekken hier nieuwe schatten. “Naast het Maastricht Museum zit hier ook de openbare bibliotheek”, vertelt Astrid. “Omdat hier zoveel mensen samenkomen, kunnen we de verborgen verhalen en het erfgoed van de stad met een breed publiek delen, maar ook de bezoekers onderling verbinden.”

Solliciteer!

Wil jij ook impact maken bij Gemeente Maastricht? Vind jouw nieuwe uitdaging op de vacaturepagina!