Het verhaal van Céline

Bij Gemeente Maastricht is werken meer dan alleen een baan; het is een kans om te groeien en een directe of indirecte positieve impact te hebben op de lokale gemeenschap. Celine Klemann (39) weet er alles van. Ze startte vijftien jaar geleden als trainee en heeft zich doorontwikkeld tot manager Centrale Taken & Ondersteuning bij domein sociaal.

Blijven leren

Na haar studie International Business en een Master in Supply Chain Management wist Celine dat ze nog niet was uitgeleerd. “Als 24-jarige startte ik in het bedrijfsleven, maar na een jaar merkte ik dat ik nog meer uit mezelf wilde halen”, vertelt ze. “Ik kwam het Stella Nova traineeship bij Gemeente Maastricht tegen en werd in twee jaar klaargestoomd tot teammanager. Na het afronden van het traineeship kon ik direct aan de slag als teammanager Wmo.”

Groeien als professional

In de jaren die volgden groeide Celine verder binnen Gemeente Maastricht en ook in haar privéleven kwamen veranderingen om de hoek kijken. “Mijn man en ik hebben drie hobby’s, zeg ik altijd: onze dochters van 3, 4 en 5 jaar oud”, vertelt Celine. “Vijf jaar geleden verhuisden we naar een oude boerderij in de wijk Campagne, waar we graag aan klussen en veel in de tuin te vinden zijn. Daarnaast heb ik nog mijn fulltime baan en ik zou het niet anders willen. Er is zo veel mogelijk, zolang je maar een goede balans houdt tussen geven en nemen.”

Celine's huidige functie is manager van de afdeling Centrale Taken & Ondersteuning binnen het domein sociaal van de gemeente. Ze legt uit: "Mijn afdeling ondersteunt drie andere afdelingen binnen het sociaal domein op het gebied van administratie, kwaliteit en toezicht. Dit doen we voor sociale zekerheid, maatschappelijke ondersteuning, jeugd en onderwijs.” Dankzij Celine’s ervaring van 15 jaar werken bij de gemeente weet ze hoe ze hoe belangrijk het is om te denken vanuit het perspectief van de inwoners en hoe geoptimaliseerde processen bijdragen om hen sneller en beter van dienst te zijn.

Samen sterk in crisissituaties

Dat doet ze niet alleen, maar samen met haar team. “Ik haal heel veel voldoening uit het coachen van mensen en het sturen op resultaat. Werken in het sociaal domein is heel dynamisch en de ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Daarnaast hebben de laatste jaren meerdere crisissituaties plaatsgevonden. Denk aan de COVID-19-pandemie, het hoogwater in Zuid-Limburg, de oorlog in Oekraïne en de daaruit voorkomende vluchtelingenstroom en energiecrisis”, vertelt Celine. “Op dit soort momenten zijn wij op ons best, vormen we écht een team. Dan voelt iedereen elkaar aan en is iedereen ‘hands on’.”

Alles in goede balans

Celine houdt van de hectiek die haar werk soms met zich meebrengt. “Daar moet je tegen kunnen”, stelt ze. “Maar er is ook erg veel mogelijk om je gezins- en werkleven in balans te houden. Ik kan thuiswerken wanneer mijn agenda dat toelaat, maar ik ben liever op kantoor bij mijn afdeling. En moet ik een keer eerder weg omdat mijn dochter naar zwemles moet? Dan is dat geen probleem, al weet ik dan ook dat ik ‘s avonds nog even door werk als ik thuis ben. Dat kan gewoon en hoort erbij.”

Kom jij ook bouwen aan de toekomst van Gemeente Maastricht?

Wil jij net als Celine ook het verschil maken voor de inwoners van Maastricht en vormgeven aan de toekomst van onze gemeente? En groeien in een dynamische organisatie waar geen dag hetzelfde is? Stap in de voetsporen van Celine en ontdek het traineeship óf een van de vacatures bij Gemeente Maastricht!

Vrouw met een bakfiets om kinderen te vervoeren