Het verhaal van Diego

Klimaatneutraal worden in 2050. Dat is het doel van Gemeente Maastricht en daar gaat beleidsmedewerker Energiebesparing en Duurzaamheid Diego mede voor zorgen. Zo gaat de stad van het aardgas af en zoekt Diego met zijn collega’s naar duurzame alternatieven. Ook informeert én betrekt hij de inwoners bij deze grote plannen, zodat deze flinke omslag een zachte landing in de wijken krijgt.

Stap voor stap naar het einddoel

Dat hij na zijn master Sustainable Energy Technology de ambtelijke wereld in zou rollen, dat had Diego nooit verwacht. Zijn interesse voor duurzame energie en technische achtergrond komen goed van pas bij Gemeente Maastricht. “Niet alleen kan ik mijn kennis delen met mijn collega’s. Ik kan als beleidsmedewerker ook maatschappelijke impact maken”, vertelt Diego. “We staan voor een grote opgave en iedere dag komen we weer een stapje dichter bij ons einddoel: klimaatneutraliteit in 2050.”

Samenwerken met inwoners

Een mooi doel, waar de hele stad bij betrokken wordt. Naast de gemeente zijn er namelijk meerdere partners die zich hiervoor inzetten, maar ook inwoners dragen hun steentje bij aan deze ambitieuze plannen. “Er zit een participatietraject vast aan dit grote project. Mijn collega’s van communicatie en ik overleggen wekelijks over hoe we de inwoners zo goed en zo veel mogelijk hierbij kunnen betrekken”, legt Diego uit. “Zo organiseren we inloopavonden, maar we hebben ook een Klimaathuis opgezet met partners waar inwoners meer informatie vinden over het verduurzamen van hun huis.”

Diego’s werk zit er voorlopig nog niet op, want hele wijken van het aardgas afhalen is niet zomaar gedaan. Wetende wat voor impact het werk van hem, zijn collega’s en de inwoners uiteindelijk zal hebben op de stad en welke bijdrage dit levert aan de toekomst, maakt hem trots.

Solliciteer!

Wil jij ook impact maken bij Gemeente Maastricht? Vind jouw nieuwe uitdaging op de vacaturepagina!