student HBO Built environment gezocht (3e of 4e jaar) .

We willen studenten aan de Hogeschool kennis laten maken met een vakgebied waar je niet zo snel aan denkt als je de opleiding Built Environment volgt. Namelijk het vakgebied handhaving van de bouwregelgeving.

 

Bij het team handhaven Wabo is geen dag hetzelfde. Dagelijks krijgen we meldingen binnen van bezorgde burgers die aangeven dat gebouwd wordt en dat daarbij de wet wordt overtreden. Het overtreden van de wet kan zijn omdat gebouwd wordt zonder de daarvoor benodigde omgevingsvergunning of niet conform de eisen uit het Bouwbesluit 2012 of in strijd met de regels van het bestemmingsplan. Vaak is het zelfs een combinatie aan overtredingen. We komen dan ook in de praktijk van alles tegen van illegaal uitgegraven kelders tot het illegaal verbouwen van monumenten, maar ook constructief onveilige situaties of brandonveilige situaties. Ons vakgebied is daarmee heel divers en heel breed.

Als handhaver bouw zit de uitdaging in het beoordelen van situaties op basis van je bouwkundige kennis en je people skills. Want het beoordelen van de situaties en het toetsen aan de wet- en regelgeving is een belangrijk aspect. Een ander belangrijk aspect is hoe je je boodschap overbrengt. Daarnaast zit er ook nog een juridisch sausje over het handhaven, zo leer je niet alleen te toetsen aan de regelgeving maar ook hoe een handhavingstraject juridisch in elkaar zit en hoe je bevindingen schriftelijk vastlegt (handhavingsbesluit).

Kortom alles wat je leert tijdens je opleiding, kun je toepassen bij handhaving in de bouw. Geen dag is hetzelfde.

Wij bieden een stage aan waarbij we in overleg met jou bepalen waar je je kennis in wilt gaan opdoen. Wij willen vooral een match voor jou zijn. En hopelijk ben jij dat dan na je opleiding ook voor ons.

De meeste medewerkers op de afdeling beschikken over de afgeronde hbo-opleiding Built environment en zijn op enig moment bij handhaving terecht gekomen. Het zijn dus gelijkwaardige en allround bouwkundig professionals die je goed kennis kunnen laten maken met het vak en die je met raad en daad bij kunnen staan.

Je gaat intensief met deze collega’s samenwerken in een supergezellig team van ongeveer 15 personen.

Dit verwachten we van jou
Als stagiair verwachten wij van jou dat je enthousiast, energiek en gemotiveerd bent. Je kunt makkelijk schakelen tussen zelfstandig werken en in teamverband werken. Je bent niet bang om vragen te stellen en hebt de ambitie om een expert te worden in jouw vakgebied! Je zult op enig moment zelfstandig opdrachten oppakken waarbij je natuurlijk ondersteund wordt door onze vakspecialisten.

We verwachten dus niet dat je alles al weet, maar dat je open staat om je leren.

Dit bieden wij jou!
Als je onze organisatie komt versterken als stagiair, dan doe je dat natuurlijk niet voor niets. Wij zijn blij met jouw kwaliteiten en daarom kun je dit van ons verwachten:

·         Een passende stagevergoeding.

·         De gemeente Maastricht investeert in jouw ontwikkeling.

·         Leuk om te weten: sommige stagiaires hebben het zo naar hun zin, dat ze een vaste plek veroveren in onze organisatie.

·         Veel zelfstandigheid en voldoende uitdaging.

·         Meekijken bij diverse organisatieonderdelen en verschillende functies (denk aan vergunners, toezichthouders, juristen en teammanagers).

 Ben je enthousiast?
Ben jij enthousiast over deze vacature van stagiair of heb je vragen? Reageer dan door je motivatie en cv te sturen t.a.v. Ralf In de Braekt (teammanager handhaven Wabo) via e-mail ralf.in.de.braekt [at] maastricht.nl (ralf[dot]in[dot]de[dot]braekt[at]maastricht[dot]nl).

Als je eerst nog vragen wilt stellen, mail deze dan of, beter nog, bel Ralf In de Braekt via 043-3504634.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.